fbpx
H
Í
R
E
K

Első a biztonság! Régiségkereskedő leinformálása 4 lépésben.

Írta: Varga István és Erika, akik 1992 óta rendszeresen vásárolnak fel komplett hagyatékokat. A VargaAntik és a Rugexpert családi vállalkozások büszke tulajdonosai.

Írta: Varga István és Erika, akik 1992 óta rendszeresen vásárolnak fel komplett hagyatékokat. A VargaAntik és a Rugexpert családi vállalkozások büszke tulajdonosai.

Hogyan bizonyosodhat meg a kereskedő valós kilétéről

mielőtt beengedné az otthonába?

A kezébe akadt egy szórólap, vagy az interneten jött szembe önnel egy régiségkereskedő hirdetése? Az elmúlt 32 évben rengeteg rossz tapasztalatot hallottunk, ezért 100%-ban megértjük, ha szkeptikus! Sőt kifejezetten ajánljuk, hogy az legyen!

Ezzel a rövid „útmutatóval” szeretnénk iránymutatást és tippeket adni azoknak, akik régiségeket értékesíteni készülnek. Nem köntörfalazunk! Mi, István és Erika régiség kereskedelemmel, lakáskiürítéssel foglalkozunk. Pályafutásunk alatt rengeteg tapasztalatot szereztünk és rengeteg történetet hallottunk már. Ezek alapján összefoglaltuk pár pontban, mire érdemes a leginkább figyelni ebben a helyzetben.

I. Ne csak a nevére keressen rá!

Ha rákeres a kereskedő nevére a Google-ben az jó kezdés, viszont manapság ennyi nem elég!

Régiségkereskedő neve, telefonszáma, email címe, cég neve, cím stb.

Ezek közül mindegyikre érdemes külön-külön keresést indítani. Fontos megjegyezni, hogy ha negatív visszajelzéseket talál, vagy ha egyáltalán semmit nem talál, az egyformán rossz jel!

Ha nincs találat, az nem feltétlenül, de jelentheti azt, hogy olyan kereskedővel van dolga, aki gyakran változtatja elérhetőségeit, vagy akár a nevét is különböző okok miatt.. Ilyenkor érdemes inkább továbbállni, saját érdekünkben.

Ne csak a kereskedő saját weboldalát ellenőrizze, mert az semmit sem bizonyít. Van közösségi oldala, ahol aktív? Talál visszajezéseket a honlapján kívül is? Ezek a vélemények mennyire tűnnek valódinak?

II. Szakmai tapasztalat

Régiségek értékesítésénél kulcsfontosságú, hogy a kereskedő ne csak megbízható, de tapasztalt is legyen.

Az évek száma nem minden esetben tükrözi a szakértelem mélységét!

A szakmai tapasztalat mélysége gyakran meghatározó tényező lehet abban, hogy a kereskedő milyen árat tud ajánlani Ön számára, és hogy mennyire ismeri fel a ritka és értékes tárgyak valódi potenciálját.

Egy hosszú távú jelenlét a piacon általában azt jelzi, hogy a kereskedő megbízható és stabil, valamint rendelkezik a szükséges kapcsolatokkal és piaci ismeretekkel. Ezt az információt gyakran megtalálhatja a kereskedő weboldalán.

Végül, de nem utolsó sorban, érdemes megkérdezni, hogy van-e specializált területe. Sok régiségkereskedő bizonyos típusú tárgyakra, mint például festményekre, bútorokra vagy keleti szőnyegekre specializálódik. Egy kereskedő, aki specifikus területen szerzett mélyreható ismereteket, értékesebb tanácsokkal és kedvezőbb ajánlattal szolgálhat.

Az aki minden régiséghez egyformán ért, hazudik!

Ezek az információk segítenek abban, hogy teljesebb képet kapjunk arról, kivel állunk szemben, és hogy valóban az illető rendelkezik-e a szükséges szakmai hozzáértéssel, hogy értékes és megbízható partner legyen a régiségek értékesítése során.

Hasznos Tippek a Régiségekhez:

III. Van-e régiségboltja, galériája?

Fontos megjegyezni, hogy vannak megbízható kereskedők, akik fizikai bolt nélkül működnek, viszont hatalmas plusz, ha van.

Egy fizikai üzlet azt sugallja, hogy a kereskedő hosszú távon tervez a piacon maradni.

A régiségkereskedő fizikai üzletének megléte fontos tényező lehet, amikor a szakmaiságát és megbízhatóságát mérlegeljük. Egy állandó üzlethelyiség nemcsak azt jelzi, hogy a kereskedő komolyan veszi vállalkozását, hanem biztosítékot is nyújthat arra nézve, hogy stabil, elérhető, és elkötelezett a szakmája iránt.

A fizikai üzlethelyiség ellenőrzésekor érdemes tájékozódni arról is, hogy rendelkezik-e a kereskedő a szükséges üzleti engedélyekkel és regisztrációkkal. Ezek az engedélyek biztosítékot jelenthetnek arra, hogy a kereskedő betartja az iparági szabályokat és jogszabályokat.

A fizikai üzlet megléte önmagában nem garantálja a kereskedő megbízhatóságát, de egy további lépés a teljes kép megértése felé. Ez a lépés segít abban, hogy biztosabbá váljon döntésében, miközben lehetőséget ad arra, hogy meglátogassa személyesen és közvetlen benyomást szerezzen a kereskedő működéséről.

Videó lejátszása

IV. Hajlandó-e saját arcát megmutatni?

Legyünk tisztában azzal, hogy kivel állunk szemben.

A biztonságos üzleti gyakorlat jelei.

Amikor régiségek értékesítéséről és a potenciális kereskedőkről van szó, különösen fontos, hogy tisztában legyünk azzal, kivel állunk szemben. Egy megbízható kereskedő nem habozik saját arcát is megmutatni a hirdetéseiben. Ez növeli a bizalmat és csökkenti az esetleges félreértéseket.

A bizalom kiépítésének egyik kulcsa, hogy lássuk, ki fog kijönni az otthonunkba. Egy régiségkereskedő, aki hajlandó saját arcát is megmutatni jelezheti, hogy nyitott és átlátható az üzleti gyakorlataival kapcsolatban és biztonságérzetet adhat az ügyfeleknek.

Ha a megjelent személy nem az, akit a fotókon látott.

Sajnos nem ritka, hogy az ügyfelek visszajelzése szerint az interneten látott régiségkereskedő személye eltér attól, aki ténylegesen megjelenik a helyszínen. Ez jelentősen ronthatja az ügyfél bizalmát és negatívan befolyásolhatja az üzletkötés folyamatát. Ezért különösen fontos, hogy a kereskedők átláthatóak legyenek és valós információkat közöljenek magukról!

A biztonság érdekében inkább ne engedje be a régiségkereskedőt az otthonába, ha nem ugyanaz, mint akit a fotókon látott!

BÓNUSZ TIPP!

V. Referenciák ellenőrzése

Nem árthat tudni, azt sem, hogy régiségei milyen helyre fognak kerülni. Persze ez nem mindenkinek fontos.

Ugye ön is örülne, ha antik tárgyai nemes célt szolgálnának a jövőben?

Ahhoz mit szólna, ha filmvásznon, vagy színházban kelnének új életre? Nálunk ez például gyakran előfordul. A Rugexpert nevű üzletünk rendszeres megállópontja magyar és külföldi díszlettervezőknek, lakberendezőknek és kurátoroknak egyaránt.

Olyan cégekkel, színházakkal és filmes produkciókkal dolgoztunk már együtt az elmúlt 32 évben, mint pl. a Centrál színház, Netflix, HBO és Prime sorozatok, filmek, NÖF stb..

Számos műtárgy és antik szőnyeg gyűjtőt megismerhettünk, akik között szerepelnek Magyarország legsikeresebb vállalkozói és legkreatívabb kortárs alkotói egyaránt. De Amerikából, Angliából, Németországból, Törökországból, Ausztráliából és a világ más tájairól is rendszeresen járnak hozzánk gyűjtők és érdeklődők.

Záró gondolatok

Reméljük, hogy hasznosnak találta útmutatónkat. Amennyiben úgy dönt, hogy antik tárgyait szakértőnek kívánja értékesíteni, bizalommal gondoljon ránk elsőként!

Hagyaték egyben történő felvásárlásánál megegyezés alapján teljesen kiürítjük önnek az ingatlant!

Hogy kik vagyunk?

Velünk nincs zsákbamacska! Korrekten és kulturális keretek között szeretünk üzletelni, ezért mi BÁTRAN ADJUK AZ ARCUNKAT a hirdetéseinkhez.

Garantáltan velünk találkozik majd! 🙂

Nézze meg a bemutatkozó videónkat!

Videó lejátszása

Hívjon minket a hét bármelyik napján 8-tól este 7-ig!

Az alábbi régiségekhez hasonlót örökölt?

Mi szívesen megvennénk őket!

Kattintson valamelyik kategóriára, amennyiben érdeklik a részletek. Nem találja itt a régiségét? Ne aggódjon, nem csak az alábbi antik tárgyak érdekelnek minket. Bármivel kereshet minket ami szép, érdekes és elég régi!

Velük is dolgoztunk már!

Többek között ők is megbíztak bennünk és nem bánták meg!

Kapcsolat

Kapcsolat

A napközben küldött üzenetekre 1 órán belül válaszolunk!

A kezébe akadt egy szórólap, vagy az interneten jött szembe önnel egy régiségkereskedő hirdetése? Spórolja meg a fejfájást és ellenőrizze le!...
Ebben a bejegyzésben olyan alapvető tanácsokat gyűjtöttünk össze a régiség értékbecsléséhez, amik alapján informáltan dönthet a továbbiakról....
Aki egyáltalán nem jártas a régi idők művészeteinek világában és nincs tisztában azoknak a jelenlegi piaci értékével, annak nehéz dolga lesz meghatározni egy-egy, vagy sokszor többszáz különböző megörökölt régi kincs mivoltát. Tárgyanként órákba is telhet, mire végre valami használható információra bukkan...