fbpx
H
Í
R
E
K

Dicsőségfal

(Feltöltés alatt!)

A szerencsés szó nem fejezi ki kellően, azt ahogy érezzük magunkat. Az elmúlt 32 év alatt olyan projektekben vehettünk részt, amit világszerte kevesen mondhatnak el a szakmánkban.

Gyűjtemények, Színházak, Filmek, Éttermek, Kávézók, Kastélyok, Otthonok...

Egyébként nem szeretünk dicsekedni, kivéve amikor arról van szó, hogy műtárgyaink és antik szőnyegeink milyen szuper helyekre kerültek tőlünk az elmúlt évtizedek alatt.

Számos műtárgy és antik szőnyeg gyűjtőt megismerhettünk, akik között szerepelnek Magyarország legsikeresebb vállalkozói és legkreatívabb kortárs alkotói egyaránt. De Amerikából, Angliából, Németországból, Törökországból, Ausztráliából és a világ más tájairól is rendszeresen járnak hozzánk gyűjtők és érdeklődők.

Ezt a dicsőségfalat már régóta el akartuk készíteni és bár nem sikerült még minden projektet beleírni, így is szép lista gyűlt össze.

Fogadd szeretettel!

Minden alkalommal hatalmas megtiszteltetés a Centrál színházba leszállítani egy antik szőnyeget, amit az aktuális színdarab díszletéhez választottak ki nálunk.

Volt már szerencsém párszor bekukkantani a kulisszák mögé és ámélkodni a díszlet raktárban és minden alkalommal kihozza belőlem az elvarázsolt kisgyereket.

My Fair Lady

Az egyik színdarab, amihez segítettünk autentikus antik szőnyeget találni, az a My Fair Lady, amit 2016 óta játszanak Alföldi Róbert és Balla Eszter főszereplésével. A mesébe illő Perzsa szőnyeget a bemutató videóban a 24. másodperctől vagy pedig élőben az előadáson csodálhatod meg.

Filmek és sorozatok

Magyarország hosszú évtizedek óta népszerű helyszín Hollywood-i filmfogatások számára. Nem csak a kedvező árak, de gyönyörű tájaink és mesébe illő városaink is idecsábítják a nagyszabású produkciókat. Az elmúlt évek alatt számos ilyen forgatás díszlettervezőjének segítettünk már autentikus antik szőnyeget vagy más régiséget találni.

Marco Polo

2014 és 2016 között a Marco Polo című amerikai sorozat magyarországi forgatása alatt közel 300 darab különböző antik szőnyeget, kelimet, párnát és más vintage textilt válogatott össze nálunk Helen Britten, világhírű amerikai díszlettervező.

Még gyűjtjük a listát a többi filmről, amikhez a beszerzők vittek szőnyegeket és műtárgyakat. Kb. 10-15 cím fel fog még ide kerülni hamarosan.

NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.

Sok mindenre büszkék vagyunk, de a NÖF-el való együttműködések kiemelt helyet foglalnak el a szívünkben. Több éve rendszeresen segítünk nekik autentikus antik keleti szőnyegeket találni amik az ország leggyönyörűbb kastélyaiban kelnek új életre.

Sajnos a legtöbb kastély belsejéről nem tudtunk képeket szerezni, amint sikerül bővítjük a listát, viszont így is szép képválogatás gyűlt össze!

Fenékpusztai Majorság

Egykor az üzletünket, mostmár a Fenékpusztai Majorság egyik termét díszíti ez a gyönyörű antik Perzsa Heriz szőnyeg.

Andrássy Kastély

Tiszadob

Gyakran használjuk a „mesébe illő” kifejezést és az Andrássy kastély Tiszadobon tényleg az. Több nagyméretű antik szőnyegünk is került ide, mindenképp érdemes ellátogatni és gyönyörködni.

Wenckheim Kastély

Szabadkígyós

Bár a képen nem látszik, de ez a gyönyörű antik Perzsa szőnyeg 7,5 méter hosszú! Érdemes élőben is meggyönyörködni benne a Wenckheim Kastélyban, Szabadkígyóson.

Festetics Kastély

Keszthely

A Festetics kastély a mesébe ilő Keszthelyen található. Ide főleg kisebb kiegészítő szőnyegek kerültek.

(Ferenczy Noémi-díjas ötvösművész)

Az évek során volt szerencsénk (és remélhetőleg lesz is még bőven) több gyűjtővel is együtt dolgozni. Volt akinek az első antik szőnyeg gyűjteményét segítettünk összeállítani, volt akinek már a meglévő gyűjteményét segítettem bővíteni különleges darabok beszerzésével.

Kótai József az utóbbiakhoz tartozik. Amikor megismertem, már akkor is nívós kollekcióval rendelkezett, amit (a szó legjobb értelmében) irigyeltem is. Közös szenvedélyünknek hála hamar összebarátkoztunk és elkezdtünk dolgozni a gyűjteménye bővítésén.

Keleti szőnyegek könyv

Világszínvonalú antik szőnyeg gyűjteményt állított(unk) össze, amire olyan büszke, teljesen jogosan, hogy egy limitált kiadású könyvet is írt róla. Ráadásul Istvánt is megemlítette benne. Már csak az ilyen visszajelzések miatt is megérte egy ilyen hálás pályafutást választani.

Feltöltés alatt! Legutóbbi frissítés: 2024.05.12.

A legritkább gyűjtői darabokat keresi? Várjuk személyesen üzletünkben egy csésze kávéra!

A kezébe akadt egy szórólap, vagy az interneten jött szembe önnel egy régiségkereskedő hirdetése? Spórolja meg a fejfájást és ellenőrizze le!...
Ebben a bejegyzésben olyan alapvető tanácsokat gyűjtöttünk össze a régiség értékbecsléséhez, amik alapján informáltan dönthet a továbbiakról....
Aki egyáltalán nem jártas a régi idők művészeteinek világában és nincs tisztában azoknak a jelenlegi piaci értékével, annak nehéz dolga lesz meghatározni egy-egy, vagy sokszor többszáz különböző megörökölt régi kincs mivoltát. Tárgyanként órákba is telhet, mire végre valami használható információra bukkan...

Kapcsolat

A napközben küldött üzenetekre 1 órán belül válaszolunk!