H
Í
R
E
K

Régiség Értékbecslés otthonról? 7 hasznos tipp

Antik tárgyakat örököltem! Hogyan tovább?

Hogyan állapítsuk meg egy régiség értékét otthonról?

Antik festmények, régiségek értékbecslése, felvásárlása.

Sokan találják magukat ebben a helyzetben, amikor hirtelen egy családi örökség részeseivé válnak. Lehet, hogy egy régi festmény, egy antik bútordarab vagy egy ritka porcelán került önhöz, aminek értékéről és múltjáról keveset tud. Egy-egy régiség értékbecslése elsőre idegörlő feladatnak tűnhet, pedig nagyon izgalmas tud lenni!

Ebben a bejegyzésben olyan alapvető tippeket és tanácsokat gyűjtöttünk össze, amelyek segíthetnek abban, hogy behatárolja régi tárgyai értékét. Így informáltan dönthet a következő lépésekről.

Hagyaték felvásárlás, régiség értékbecslés

Hívjon a hét bármelyik napján 8-tól este 7-ig!

Tanácsok a régiség értékbecsléshez.

Keressen jelzést!

Mindig nézze meg a tárgy alját vagy más rejtett részeit. Sok régiségen találhat pecséteket vagy jelzéseket, amelyek segíthetnek beazonosítani a készítés idejét vagy helyét. Ilyen például a készítő mester vagy cég jelzése.

Stílus felismerése

Próbálja meg felismerni a különböző művészeti stílusokat és mintákat, amelyek az antik tárgyakon megjelenhetnek. Internetes források segítségével nagyjából be lehet azonosítani a különböző korszakokból származó tárgyakat, például a barokk, reneszánsz, vagy art deco stílusokat.

Méret és súly

Az antik tárgyak mérete és súlya is fontos információ lehet a beazonosításnál. Nézzen utána az adott korszakban népszerű méreteknek és formáknak és hasonlítsa össze a saját tárgyaival.

Állapot és patina

Tudni kell különbséget tenni az eredeti, korral járó patina és a károsodott felület között. Az antik tárgyak patinája hosszú évek során alakul ki és általában nem csökkenti a régiség értékét, viszont a hibák és hiányosságok igen!

Különböző Időszakok

Még a legapróbb időszaki különbségek is kulcsfontosságúak lehetnek az antik tárgyak értékének meghatározásában. Keressen információt a korszakok jellegzetességeiről, divatjairól és történelmi eseményeiről. Két ránézésre egyforma tárgy között több száz év különbség is lehet!

Szakértő bevonása

Ha elakadt, vagy csak nincs ideje ezzel fogalkozni, akkor ne habozzon felkeresni minket. Nagyon szívesen segítünk és megvásároljuk érdekes és régi kincseit.

Színek és festés

Festett tárgyak esetében (pl. festmények, bútorok, kerámiák stb.) mindig alaposan vizsgáljuk meg a színhasználatot és a festés stílusát. Különböző korszakokban népszerűek voltak bizonyos színkombinációk és díszítési technikák, amik segítenek behatárolni a tárgy készítésének idejét.

Összefoglaló

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezeket a tippeket. Az antik tárgyak értékének megállapítása nem mindig egyszerű feladat, és gyakran szükség van további kutatásra és szakértői véleményre.

Fontos, hogy tisztában legyen azzal is, hogy az érték nem csak a pénzben mérhető, az örökölt tárgyak sokszor személyes és családi történeteket hordoznak magukban.

Ha további segítségre van szüksége régiség értékbecslését vagy értékesítését illetően, akkor ne habozzon felkeresni minket!

Várjuk megtisztelő megkeresését!

Hívjon a hét bármelyik napján 8-tól este 7-ig!

Kapcsolódó

Aki egyáltalán nem jártas a régi idők művészeteinek világában és nincs tisztában azoknak a jelenlegi piaci értékével, annak nehéz dolga lesz meghatározni egy-egy, vagy sokszor többszáz különböző megörökölt régi kincs mivoltát. Tárgyanként órákba is telhet, mire végre valami használható információra bukkan...

Hogy kik vagyunk?

Videó lejátszása

Hívjon a hét bármelyik napján 8-tól este 7-ig!

Régiséget tenne készpénzzé?

Ha még mást nem keresett meg rajtunk kívül, azesetben akkor is igyekszünk segíteni önnek, ha esetleg számunkra nem érdekes az eladásra kínált antik tárgy.

Nem csak mi kereskedünk korrekten ebben a gyönyörű szakmában, de sajnos könnyű csapdába jutni! Csak kérje és igyekszünk ajánlani valakit!

Csatoljon pár fotót is, ha lehetséges.

Küldjön Üzenetet!

Napközben igyekszünk 30-60 percen belül válaszolni a megkeresésekre!

Kapcsolat

A napközben küldött üzenetekre 1 órán belül válaszolunk!

Ebben a bejegyzésben olyan alapvető tanácsokat gyűjtöttünk össze a régiség értékbecsléséhez, amik alapján informáltan dönthet a továbbiakról....
Aki egyáltalán nem jártas a régi idők művészeteinek világában és nincs tisztában azoknak a jelenlegi piaci értékével, annak nehéz dolga lesz meghatározni egy-egy, vagy sokszor többszáz különböző megörökölt régi kincs mivoltát. Tárgyanként órákba is telhet, mire végre valami használható információra bukkan...